Fındık Yağı ve Faydaları
Fındık Yağı ve Faydaları ?
Fındık, fındık ağacında yetişen, Kuzey yarım küreye ait olan özel bir meyvedir. Fındık, ülkemizde oldukça sık tüketilen bir yiyecek olmasının yanında ihracatta büyük bir öneme sahiptir. Fındık ve fındık çeşitleri, tüketicilerin severek yediği bir besindir.
Fındık, yağ olarak da tüketilebilir. Fındık yağı, kavrulmuş fındıklardan genellikle soğuk sıkım yöntemi ile elde edilmektedir. Fındık yağı, soluk sarı bir renge sahip olup, hafif tatlı bir aromaya sahiptir. Fındık yağı, kozmetik sektörünün pek çok alanında da sıklıkla kullanılmaktadır. Ayrıca bu yağ, yemek pişirmek ve sos yapmak içinde sıklıkla kullanılmaktadır.
Fındık Yağının Faydaları Nelerdir ?
Fındık yağının çeşitli faydaları bulunmaktadır. Bu faydalar aşağıdaki gibidir:
- Fındık yağı, cildi güneş ve güneş hasarına karşı korumaktadır.
- Kolajen üretimini arttırır.
- Fındık yağı, cildi nemlendirir.
- Fındık yağının cilt üzerinde sıkılaştırıcı bir etkisi bulunmaktadır.
- Fındık yağı, cilt ve vücutta bulunan yarar izlerini iyileştirir.
- Cilt üzerinde bulunan çizgiler ve gözenekler, fındık yağı sayesinde azalır.
Çeşitli faydaları bulunan fındık yağı, vitamin ve esansiyel yağ asitleri ile yüklü olan bir üründür. Fındık yağı hakkında daha fazla bilgi alabilmek için Demirci Fındık Shop’a uğrayabilirsiniz.
Fındık Yağı Nasıl Kullanılır
Fındık, genel olarak ham olarak tüketilen bir gıdadır, fakat pek çok kültürde kavrulmuş, kıyılmış, dilimlenmiş, öğütülmüş ya da toz haline getirilmiş şekilde kullanılmaktadır. Fındık yağı ile de pek çok yemek ve tatlı yapılmaktadır.
Fındık yağının tadı ve kendine has aroması, yağın salata soslarında kullanılmasını mümkün kılmaktadır. Fındık yağının tadı, turunçgiller, ahududu, çikolata ve diğer tatlı yiyecekler ile uyum sağlamaktadır. Fındık yağı, aynı zamanda zeytinyağının yerine de kullanılabilmektedir.
Fındık yağı, kurabiyelere, keklere ve tatlılara eklenen, oldukça popüler olan bitkisel bir yağdır. Fındık yağı, tüm pişmiş ürünler için kullanılabilmektedir. Fındık yağı, sos ve marine işlemleri içinde kokulu bir katkı sağlamaktadır. Ayrıca fındık yağı, makarna, patates ve fasulyeye de alternatif bir ürün olarak eşlik etmektedir. Fındık yağı, yeşil fasulye, kuşkonmaz, karnabahar ve lahana gibi hemen hemen çoğu yeşillik ile de kullanılabilmektedir.