Giresun Fındık Firması: Demirci Görele Fındık Ürünleri

Hakkımızda

DEMİRCİ FINDIK GIDA SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ Demirci ailesi tarafından temelleri atılmış olan şirketimiz, Karadeniz’de fındık ticaretinin yaygınlaşmasıyla birlik...

İletişim Bilgileri

Bahçelievler Mah. Elektrik Küme Evleri
No: 47/A 1 Görele / Giresun / Turkey

+90 454 513 10 08

info@demircifindik.com

Natürel İç Fındık Nedir? Nasıl Üretilir?

Fındık, ülkemiz sınırları içerisinde pek çok yerde yetiştiriciliği yapılan ve çok geniş bir kullanım alanına sahip olan bir atıştırmalıktır. Fındıklar, kuruyemiş olarak tüketilebildiği gibi çikolata başta olmak üzere pek çok gıdanın görünmez kahramanı olarak oldukça ön plana çıkmaktadır. Naturel İç Fındığın da bu bağlamda ülkemiz ve dünya açısından son derece önemli bir yere sahip olduğunu söylemek yanlış olmaz. Bir atıştırmalıktan çok daha öte pek çok kültürün ayrılmaz bir parçası olarak fındık ismini anmak oldukça doğru olacaktır.

Natürel İç Fındığın Özellikleri

Naturel İç Fındık, fındık çeşitlerinden biri olup, oldukça lezzetli ve damakta eşsiz bir tat bırakan bir gıdadır. Genel olarak Ordu, Giresun ve Akçakoca gibi yerlerde üretilen Naturel İç Fındıklar, krema, çikolata, şekerleme tipi ürünlerin ana girdilerinden biridir. Ayrıca;

  1. Kuruyemiş olarak da tüketilen Naturel İç Fındıklar, kabuklu fındıkların dışındaki zarı ile birlikte, sert meyve kabuğundan çıkarılmasıyla hazırlanır.
  2. Demirci Fındık Shop tarafından özel olarak hazırlanan Naturel İç Fındıklar, vakum, iç naylonlu jüt çuval, iç naylonsuz jüt çuval, vakum ambalaj karton kutuya konarak ya da palet üzerinde streçlenerek satışa sunulmaktadır.


Natürel İç Fındık Nasıl Üretilir ?

Naturel İç Fındık, genel olarak yapraklarını döküp toprakta humus meydana getiren ağaçların gölgeliklerine, soğuk bölgelerde güneye bakan, kuzeye kapalı yerlere dikilmelidir.

  • Naturel İç Fındık tohumundan, çelikle, daldırma ile aşı ile üretilebilirse de genel olarak en iyi üretim yöntemi kök diplerinden süren fışkınlarla yetiştirme türüdür.
  • Bu sürgünler ilkbahara yakın bir zamanda ağaçlar daha uyanmadan, köklü olarak alınmakta ve sonbahar zamanlarında gübrelenmiş toprağa dikilmelidir.
  • Dikilen fidanlar, 4-5 yıl sonra yemiş vermeye başlarlar ve geçen süre içerisinde oldukça sık bir şekilde çapalanmak istemektedir.
  • Yaşlı dallar sonbahar zamanlarında budanmalı ve toprağa ara sıra bol bol gübre verilmelidir.
  • İyi bakılan fındık ağacı genel olarak 50 - 60 yıl ömrü yaşamaktadır.

Naturel İç Fındık fidanına dadanan zararlı böceklerin başında genel olarak fındık kurdu gelmektedir. Daha larva halindeyken yemişin içine girip tırtıl olan bu böcek, Naturel İç Fındığın içini yemekte ve bitkiyi direkt olarak öldürmektedir.

 

Sosyal Medya